jak podzielić królika na porcje

Magazyn Kuchnia

Czarne i zielone. Przepisy z oliwkami

Czarne i zielone. Przepisy z oliwkami

Mogą być czarne lub zielone, z pestką, drylowane lub nadziewane, a wszystkie pyszne. Kluczowy składnik w kuchni hiszpańskiej czy włoskiej. Świetne są jako przekąska albo dodatek do dań. Wypróbuj nasze przepisy z oliwkami

Królik króluje

Doceńmy królicze mięso! Przewyższa inne pod względem zawartości łatwo przyswajalnego białka, a cholesterolu ma mniej niż cielęcina czy kurczaki.

Domowa musztarda - zrób to sam. To łatwe

Pierwszym pełnoetatowym musztardnikiem w dziejach został bratanek papieża Jana XXII - nieudacznik, który nie nadawał się na żaden inny urząd. Stryj uznał najpewniej, że do zajmowania się musztardą nie potrzeba żadnych specjalnych kompetencji. Nic bardziej mylnego!

Wybieramy Kucharza Roku 2015! Głosowanie

Wybieramy Kucharza Roku 2015! Głosowanie

gęsty.   Królika smażymy na pozostałym maśle i oleju po jakieś 3 minuty z każdej strony. Dzielimy na porcje, układamy na talerzach razem z marchewkami, ziemniakami i boczkiem. Dekorujemy wędzoną pianą, ciemnym sosem, ziołami i piaskiem selerowym.     Uwagi: - Jeśli nie zużyjemy całego

Domowe pasztety z mięsa, ryb i warzyw

Domowe pasztety z mięsa, ryb i warzyw

możesz podzielić na porcje i zamrozić. Autor: Maria Szkop Pasztet wiejski Pataki Keramia Forma do pieczenia Silit Forma do pieczenia Skeppshult Forma do pieczenia Sprawdź ceny > Porównaj ceny > Porównaj ceny > źródło: Okazje.info Oprócz

Domowe pasztety

Domowe pasztety

kg) 100 g podgardla 100 g boczku 250 g łopatki wieprzowej 2 cebule 4 jajka 3 ząbki czosnku 200 ml białego wina wytrawnego 1 czerstwa kajzerka 1 duża garść orzeszków piniowych 2 liście laurowe łyżeczka suszonego tymianku łyżeczka suszonego rozmarynu sól pieprz Mięso z królika umyj, osusz, pokrój na

Kuchnia włoska. Domowy makaron

Kuchnia włoska. Domowy makaron

naciowego 1  marchewka pokrojona w kostkę kawałek  selera korzeniowego, pokrojony w kostkę 30 ml oliwy 2  liście laurowe 2 gałązki majeranku 2 gałązki  tymianku + tymianek do dekoracji 1  królik bez kości, podzielony na kawałki 1 łyżka koncentratu pomidorowego

Nowy sposób na kilogramy. Jesz 8 godzin, pościsz 16. I chudniesz

Nowy sposób na kilogramy. Jesz 8 godzin, pościsz 16. I chudniesz

light *1 łyżka cukru *1 łyżeczka prażonego sezamu *sok z 1 limonki *sól *4 przekrojone na pół awokado hass. Tuńczyka, ogórek, cebulę, kolendrę, papryczkę, majonez, cukier, sezam i sok z limonki wrzuć do miski. Delikatnie wymieszaj. Posól awokado, masę tuńczykową podziel na 8 porcji i nałóż do połówek

Drób, czyli ptactwo, plus... królik

Drób, czyli ptactwo, plus... królik

ręcznikiem papierowym drób podziel na porcje, które po rozmrożeniu będzie można od razu przygotować. Mięso zawiń w folię spożywczą lub przełóż do woreczków do żywności.- Przed włożeniem mięsa do zamrażalnika dołącz kartkę z datą zamrożenia. Tuszka z kurczaka może być zamrożona nawet 12 miesięcy, kaczki i

Nowe gwiazdy na amerykańskim sztandarze

Nowe gwiazdy na amerykańskim sztandarze

podzielony na porcje) 1 pieczony kurczak (w porcjach) 2 duże cebule (pokrojone w piórka) 2 duże zielone papryki (bez pestek, pokrojone w plastry) 1 ostra papryczka 25 dag świeżych grzybów (oczyszczonych i pokrojonych w plasterki) 50 dag marchewek (obranych, pokrojonych w plasterki) 3 średnie ziemniaki

Mar y montna

Mar y montna

wywaru ze skorup krewetek, ewentualnie rybich kręgosłupów i warzyw, bo doda to siły smakowi morskiemu. Zastąpienie go rosołem z kurczaka życie ułatwia, ale smak spłyca. Na gorącej oliwie obsmaża się porcje mięsa z kością, dodaje posiekaną cebulę, czosnek, tymianek, listek laurowy, suszoną paprykę. Jeżeli

Post początkiem diety?

Post początkiem diety?

ZMORAŻeby pokazać, jak zbawienny wpływ ma na nasze zdrowie post, franciszkanin, ojciec doktor Grzegorz Bernard Błoch przytacza przykład Hunzów zamieszkujących jedną z wysoko położonych dolin w zachodnich Himalajach (obecny Pakistan). Otóż, jeszcze kilkadziesiąt lat temu lud ten był całkowicie odizolowany od

Blog tygodnia: Zmysły w kuchni

Blog tygodnia: Zmysły w kuchni

przewartościowały niektóre moje poglądy na jedzenie, np. dziś wolę zjeść świeże owoce morza rzadziej, niż zadowalać się mrożonkami. Przepis Karoliny: Gicze jagnięce pieczone w winie, czosnku i rozmarynie oraz puree z fasoli Składniki na 4 porcje: 4 gicze jagnięce 2 główki czosnku, podzielone na ząbki, nieobrane 4